Jdi na obsah Jdi na menu

14. 6. 2015

 

drožďová polévka

olej nebo máslo

1 menší cibule

3 kostky čerstvého droždí

2 mrkve

1 petržel nebo pastiňák

hrst čerstvého nebo mraženého hrášku

3 -4 lžíce dětské krupičky

2-3 vejce

sůl, kmín, zelená petrželka nebo pažitka

postup:

Na oleji nebo másle zpěníme nakrájenou cibulku a usmažíme do zlatova, přidáme rozdrobené kostky droždí a mícháme, dokud se nerozpustí dorůžova a pěkně nezavoní. Zalijeme vařící vodou (asi tak 2,5l), přidáme nakrájenou mrkev, petržel (pastiňák), hrst hrášku a přivedeme k varu. Do vařící polévky za stálého míchání zavaříme po lžičkách nasypanou dětskou krupičku (musí se pořádně rozmíchat, aby se neutvořily hrudky) a "rozkvedlaná" vejce. Osolíme, okmínujeme. Vaříme 10 minut. Do hotové polévky vmícháme čerstvou (nebo i sušenou) petrželku nebo pažitku. (nemusí být)

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář