1.
Šneci z listového těsta
Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4 porce
Ingredience:
listové těsto
200 g plátkového sýra
200 g anglické slaniny jemně nakrájené
koření - adžika, pepřová směs, směs na steak
harisa, kečup
Postup:
Listové těsto rozválíme na tenký plát. Z harisy a kečupu vymícháme směs na potření těsta a těsto potřeme. Směs stačí nanést v tenké vrstvě a může být velmi pikantní. Na směs poklademe plátkový sýr tak, abychom ho měli po celé ploše placky. Na to naklademe anglickou slaninu, kterou můžeme použít syrovou, je-li pěkně libová, případně můžeme přidat proužky osmažené slaniny. Poklademe rovněž rovnoměrně po celé ploše. Můžeme posypat kořením. Zavineme jako závin, dost pevně, aby roláda držela u sebe. Po svinutí nakrájíme ostrým nožem kolečka asi 0,5 - 1 cm silná a ta klademe na pečící papír. Navrch posypeme kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Sýr vyplní případné mezery v náplni. Chutná výtečně vlahé i studené. Dobrou chuť!