Jdi na obsah Jdi na menu

20. 5. 2016

1.

Šneci z listového těsta

                                                                                          

Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 4 porce

Ingredience:

listové těsto

200 g plátkového sýra

200 g anglické slaniny jemně nakrájené

koření - adžika, pepřová směs, směs na steak

harisa, kečup

 

Postup:

http://www.ilovemakeup.cz/wp-content/uploads/2013/08/IMG_4742.jpgListové těsto rozválíme na tenký plát. Z harisy a kečupu vymícháme směs na potření těsta a těsto potřeme. Směs stačí nanést v tenké vrstvě a může být velmi pikantní. Na směs poklademe plátkový sýr tak, abychom ho měli po celé ploše placky. Na to naklademe anglickou slaninu, kterou můžeme použít syrovou, je-li pěkně libová, případně můžeme přidat proužky osmažené slaniny. Poklademe rovněž rovnoměrně po celé ploše. Můžeme posypat kořením. Zavineme jako závin, dost pevně, aby roláda držela u sebe. Po svinutí nakrájíme ostrým nožem kolečka asi 0,5 - 1 cm silná a ta klademe na pečící papír. Navrch posypeme kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Sýr vyplní případné mezery v náplni. Chutná výtečně vlahé i studené. Dobrou chuť!

http://www.ilovemakeup.cz/wp-content/uploads/2013/08/IMG_4745.jpg